Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Geddel slikt teveel

door Redactie

Geddel02

Ex-minister Geddel Vieira Lima (MDB), opgesloten in het gevangeniscomplex Papuda in de hoofdstad Brasília, weigert zich te laten onderzoeken op bevel van het federale gerecht nadat de bewakers een fors overdreven aantal medicijnen vonden in zijn cel. Het was rechter Leila Cury die op 5 juni besloot om het bevel uit te vaardigen, omdat de opgesloten politicus “zich op een vreemde manier gedroeg”, na het innemen van verschillende geneesmiddelen.

De lijst van de gevonden medicijnen: Nexium 40mg; Diazepam 5mg; Valium 10mg; Hermitartarato de Zolpidem 10 mg; Lexapro 10 mg; Lexapro 20mg; Cewin 500mg; Oxalato de Escitalopram 20mg; Carbamazepina 200mg; Tylenol; Iboprufeno. Men hoeft geen geneeskunde gestudeerd te hebben om de wenkbrauwen te fronsen na het doornemen van dit lijstje.

De rechter beval een onderzoek naar de manier waarop de pilletjes in de cel geraakten. De geneesheer van de strafinstelling zei dat het gebruik van de verschillende medicijnen, gevonden in de cel, niet kan aanbevolen worden, en zelfs tot de dood kunnen leiden wanneer ingenomen in een foute combinatie.

GeddelBunkerGeddel (59) werd vorig jaar in september gearresteerd nadat de federale politie acht koffers en 4 kartonnen dozen vonden in een leeg appartement, in Salvador. De inhoud van de koffers en de dozen: meer dan 51 miljoen reais in cash geld. Het kostte 14 uur werk om het geld te tellen. Het appartement bleek gehuurd te zijn door Geddel. Tot op vandaag is het niet echt duidelijk waar het geld vandaan kwam.

Het onderzoek van de federale politie bracht aan het licht dat de politicus en zijn familie 12 fazendas bezitten in het binnenland van de staat Bahia, met een totale geschatte waarde van 67 miljoen reais. De fazendas zouden gebruikt zijn voor het witwassen van gelden via de aankoop van landbouwmachines en valse operaties om vee aan te kopen.

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

Overgenomen met toestemming van Brazilië Nieuws