Bioscoop

Fronteira da Grandeza: de nationale identiteit van Brazilië van het verleden tot de toekomst

by Redactie

Van Iguaçu tot de randen van de Amazone en via de machtscentra in Brasília en São Paulo, bekijk dit uitgestrekte land opnieuw en leer van Braziliaanse stemmen waarom de mensen een mooie toekomst zien te midden van uitdagingen - ook die over de grenzen heen gaan.

Stedelijk geweld en corruptieschandalen waarbij grote bedrijven en politieke partijen betrokken zijn, terwijl dit breed wordt gerapporteerd, zijn slechts enkele van de complexe uitdagingen waarmee Brazilië wordt geconfronteerd, aangezien het op een meer welvarende toekomst lijkt. Brazilië is al lang trots op zijn geschiedenis van hartelijke relaties met zijn buren. De openheid van de uitgestrekte grens van Brazilië - met meer dan 10.000 mijl lang, het land heeft de op twee na langste landgrens ter wereld - heeft geresulteerd in een culturele smeltkroes en heeft het leven van miljoenen mensen verrijkt.

Deze onbeschermde grens, de nabijheid van drie van de belangrijkste drugsproducerende landen ter wereld en de problemen van Brazilië met corruptie hebben de regering echter een moeilijke taak bezorgd: het terugdringen van de gestage stroom van illegale handel in mensen, drugs, wapens en commerciële smokkelwaar.

Fronteira da Grandeza , een documentaire van 70 minuten, geeft een idee van de uitdagingen waarmee Brazilië aan de grens wordt geconfronteerd en de implicaties voor de toekomst van het land, gezien door de ogen van degenen aan de frontlinie. Fronteira da Grandeza maakt deel uit van de serie Beyond the Border , geproduceerd door Combat Films and Research, in samenwerking met het David M. Kennedy Center for International Studies aan de Brigham Young University. De serie bestaat momenteel uit tien originele films die interdisciplinaire, internationale kwesties behandelen, waaronder de Koreaanse hereniging en nationale culturen, wereldwijde toeleveringsketens en de auto-industrie.