Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Zwarte Kerstpiet

door Redactie



Terwijl men in de Lage Landen het nog steeds oneens is of een “Zwarte Piet” koosjer is of niet, kwam een Braziliaanse shopping center in het nieuws omdat ze uitpakken met een zwarte Kerstman, meer bepaald in shopping Vale Sul in São José dos Campos (São Paulo).

Op de Facebook pagina van de shopping in kwestie zijn de reacties over het algemeen erg positief, nog meer omdat het vandaag een feestdag is waar het zwarte bewustzijn in de schijnwerpers staat (20/11 – Dia da Consciência Negra). Een van de surfers schreef: “Het was altijd al een droom van mij sinds ik een kind was, dat de Kerstman dezelfde kleur had als ik. Ik ben inmiddels oud, maar hoop dat er jongere zwarten zijn met dezelfde droom die ze hier in vervulling zien gaan”.

Ook de bezoekers van de shopping zijn in hun nopjes met het initiatief: “De beste Kerstman die ik ooit ontmoette. Mijn zoon is mindervalide en deze Kerstman slaagde erin dat hij enkele woorden sprak. Dat emotioneerde me heel erg. Hij beschikt over de nodige ziel om de rol van de Kerstman te vertolken, zoals onze kinderen zich voorstellen. Hij is ongelooflijk”, zo schreef een moeder.

Foto: Facebook

Bron: https://brazilienieuws.online/2018/11/20/zwarte-kerstpiet/