Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: What’s in a name?

door Redactie



In de aanloop van de stemmenoorlog lieten 26 kandidaten zich registreren bij het kieshof met de achternaam Bolsonaro, zelfs zonder enig familiaal verband. Kandidaten uit diverse deelstaten maken gebruik van de populariteit van de leiders in de peilingen van de stemintenties en ruilen hun eigen achternaam in voor die van Bolsonaro of Lula. Tien kandidaten lieten zich registreren als Lula.

De kandidaten die de naam Bolsonaro adopteerden zijn lid van de partijen PL – de partij van de president, de PRTB, PTB, PSD, PP en de Republicanos. Eentje gaat volledig in tegen de anderen. Christopher Borges Veleda van de linkse partij PSol, voert oppositie in de stembus en koos voor de naam Chris Col Bolsonaro Nunca Mais (nooit meer Bolsonaro).

De anderen stellen zichzelf op deze manier voor om hun steun te betuigen aan de president (en om mee te surfen op zijn populariteit). De helft van hen, 13 van de 26, streeft naar een zetel als raadslid in een deelstaat. Elf anderen doen een gooi naar een zetel in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Twee anderen zouden graag verkozen worden als raadslid in het Federaal District.

Fabiana de Lima Barroso (PL) wordt Fabiana Bolsonaro in de stembus. Welesson Oliveira liet zich inschrijven bij het TSE als Welesson Bolsonaro. Genivaldo Araujo (PL) wordt Capitão Bolsonaro. Daniel Jorge (PRTB) wordt Jorgito Bolsonaro. Eloir Dedonati (PL) betitelt zichzelf als Padre de Bolsonaro. Zenaide Bielawsky wordt Zenaide Bolsonaro. Al deze kandidaten horen niet bij de nauwe circel van politici rondom de president. Mensen uit die nauwe kringen zijn o.m. Hélio Fernando Barbosa Lopes (PL), ook bekend als Hélio Negão, nu Hélio Bolsonaro, Fabiano Guimarães da Rocha (Republicanos) – de man die de toespraken van Bolsonaro omzet in gebarentaal, nu Fabiano Bolsonaro, en Max Guilherme Machado de Moura (PL), ex-speciale raadgever van de president, nu Max Bolsonaro.

Lula

Bij de verkiezingen van 2018 was er een reeks kandidaten die de achternaam Lula adopteerden uit protest tegen de arrestatie van de ex-president. Vier jaar later is Lula weer vrij en opnieuw kandidaat met een grote kans op een overwinning. Volgens de lijst van de geregistreerden bij het TSE zijn er tot op dit moment 10 kandidaten die zichzelf identificeren als Lula, naast de ex-president. Bij die tien zijn er ook enkelen die dezelfde voornaam hebben (Luiz).

Bron

Foto: Alan Santos/PR

Source: https://brnieuws.com/2022/08/14/whats-in-a-name/