Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Superlonen

door Redactie



Generaal Braga Netto, kandidaat vicepresident naast Bolsonaro, kreeg in 2 maanden tijd R$ 926.000 (€176.785) uitbetaald; het leger verklaart het rijkelijke loon als “schadevergoedingen”, zo meldt de krant Estadão.

De vergoeding werd uitbetaald in 2020, temidden van de uitbraak van de covid-19 pandemie. Enkel als vakantiegeld werd R$ 120.000 uitbetaald aan de generaal, in één maand. Andere militairen in de regering Bolsonaro werden ook aangenaam verrast door een geturbineerd loonbriefje, waaronder de minister van het Secretariaat-generaal van de president, Luiz Eduardo Ramos, en ex-minister van Mijnen en Energie Bento Albuquerque.

De royale uitkeringen betaald door de regering zorgden ervoor dat officiëlen en gepensioneerden van het leger tot bijna R$ 1 miljoen incasseerden op 1 maand, aldus de gegevens van het “Portal da Transparência”. Volksvertegenwoordiger Elias Vaz (PSB), de auteur van het verslag hieromtrent, gaat uitleg vragen aan het ministerie van Landsverdediging over datgene wat hij omschrijft als “superlonen” betaald aan de militairen.

Bij navraag door de krant kwam er geen antwoord van Braga Netto en Bento Albuquerque. Luiz Eduardo Ramos zei dat de uitbetaalde bedragen het “karakter hebben van schadevergoedingen”, of vergoedingen die gerelateerd zijn aan de overgang van actieve dienst bij het leger naar de reserve. De strijdkrachten lieten weten dat de uitbetalingen aan de generaals volkomen wettelijk zijn.

Bron

Foto: V.l.n.r.: Walter Braga Netto, Luiz Eduardo Ramos en Bento Albuquerque

Foto: Isac Nóbrega – Marcos Corrêa – Alan Santos/PR

Bron: https://brnieuws.com/2022/08/11/superlonen/