Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Simone Tebet met de dood bedreigd

door Redactie



Verkozen president Lula zal, naar verwachting, minstens 33 ministers aanduiden voor zijn regering. De kiezers wachten vooral af welke namen hij gaat kiezen voor de belangrijkste ministeries, zoals Gezondheid, Onderwijs, Economie en vooral Burgerschap (Cidadania).

De recente alliantie tussen Lula en senator Simone Tebet (MDB) – die op de derde plaats eindigde in de eerste kiesronde – wijst erop dat zij minister van Cidadania kan worden, niet in het minst omwille van haar inzet in de aanloop van de 2de ronde waarbij zij de zijde van Lula koos, zeggende: “Er bestaan meningsverschillen tussen ons, maar die zijn veel kleiner dan de som van datgene wat ons verenigt op dit moment”. Dat ministerie is onder meer verantwoordelijk voor de uitbetaling van steunuitkeringen zoals de Auxílio Brasil, en dus van erg groot belang.

Na een van de kopstukken te worden in de campagne van Lula (foto boven), werd Tebet het doelwit van heftige aanvallen door bolsonaristen, voornamelijk via de sociale media.

De bedreigingen, inclusief met de dood, verhoogden aanzienlijk in de voorbije dagen en verplichtten de parlementair om te reageren.

Deze week besloot zij om een permanente bewaking aan te vragen bij de voorzitter van de Senaat, Rodrigo Pacheco, door de politie van het parlement.

Dit type van begeleiding is voornamelijk voorzien voor senatoren op reis en op evenementen buiten de hoofdstad Brasília. In het geval van Simone betekent dit dat zij 24 uur per dag zal begeleid worden door agenten, waar ze zich ook bevindt.

Bron

Foto: Twitter

Source: https://brazilienieuws.com/2022/11/05/simone-tebet-met-de-dood-bedreigd/