Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Pief Paf Poef

door Redactie



CAC staat voor “Colecionador, Atirador Desportivo e Caçador”. Het gaat voornamelijk om Brazilianen die graag cowboy en indiaantje spelen, maar dan met echte vuurwapens. De verzamelaars, sportieve schutters en jagers vormen een groep die sterk aangroeide onder de regering Bolsonaro. Temidden van een pro-bewapeningspolitiek van de regering groeide het clubje met 474%: van 117.467 leden in 2018 tot 673.818 dit jaar, tot 1 juli. Dit is meer dan de 406.000 manschappen van de militaire politie in het ganse land, ook meer dan het effectief van de strijdkrachten dat bestaat uit 360.000 manschappen.

Op dit ogenblik bestaan er 2,8 milljoen geregistreerde wapens in de handen van particulieren, meer dan de hoeveelheid die geregistreerd staat bij de leden van de CAC waar het om 957.300 wapens gaat. De rest, 692.500 vuurwapens, is in handen van gewone burgers met een toelating om een wapen te dragen.



President Bolsonaro is een grote voorstander van vuurwapenbezit en vindt dat iedereen een wapen moet hebben.

In alle deelstaten van Brazilië bestaan er in totaal 2.066 schietclubs. Enkele daarvan lieten zich inspireren door vaderlandse gevoelens: Patriotas do Brasil, Pátria Armada, Brasil Atividades de Tiro en Armas Brasil.

De CACs willen nu ook een basis in het Parlement waarin ze volgend jaar een flink aantal zetels willen bezetten. In het ganse land zijn er 34 pre-kandidaten als volksvertegenwoordiger, senator of zelfs als gouverneur. Op gemeentelijk- en deelstaatniveau worden 23 namen klaargestoomd. De liefhebbers van vuurwapens zijn ook van plan om een heuse politieke partij op te richten.

Foto boven: Een reuze replica van een revolver, vorige zaterdag te zien tijdens de “Mars voor Jezus” in Vitória – Espírito Santo, met deelname van president Bolsonaro.

Bron

Foto's: Reproductie Twitter

Source: https://brnieuws.com/2022/07/26/pief-paf-poef/