Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Pedro Guimarães beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

door Redactie



Pedro Guimarães, president van de overheidsbank Caixa Económica en een belangrijke geallieerde van president Bolsonaro, wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag door een aantal van zijn medewerksters. Guimarães (51) is een economist die zijn doctoraat haalde bij de universiteit van Rochester.

De beschuldigingen werden gisteren uitgebreid gepubliceerd door het nieuwsportaal Metrópoles waar minstens 5 medewerkster van de Caixa Económica zeggen dat zij het slachtoffer zijn seksuele intimadatie door hun baas. In een van de verslagen staat te lezen dat een nauwe medewerker van Guimarães haar vroeg wat zij zou doen “indien de president (Guimarães) seksuele betrekkingen zou willen”. De details van dit wansmakelijke verhaal leest u hier.



De president van de Caixa is van de namen van mensen in de regering die erg dicht bij Bolsonaro staan. Hij werd aangewezen door minister van Economie Paulo Guedes en won langzamerhand het vertrouwen van de Braziliaanse president. Het kwam zover dat Guimarães zichzelf ter beschikking stelde als mogelijke kandidaat vicepresident bij de komende verkiezingen.

Bronnen in het regeringsgebouw Palácio do Planalto melden dat het onvermijdelijk is dat Guimarães zal moeten opstappen, wegens de komende verkiezingen. De beschuldigingen komen net op het moment dat Bolsonaro pogingen doet om zijn imago op te krikken bij het vrouwelijke deel van de bevolking, net dat deel van de kiezers waar hij de minst goede resultaten behaalt m.b.t. het aantal intentiestemmen.



De figuur van Guimarães kreeg vooral bekendheid door zijn verschijningen naast president Bolsonaro bij diverse publieke evenementen, en niet in het minst dooor zijn regelmatige aanwezigheid naast de president tijdens de wekelijkse live uitzendingen via de sociale media (foto). Bolsonaro krijgt dit toetje bovenop de reeds zwaar wegende corruptie affaire in het ministerie van Onderwijs en de opeenvolgende nederlagen in de peilingen.

Foto's: Isac Nóbrega/PR - Facebook

Source: https://brnieuws.com/2022/06/29/pedro-guimaraes-beschuldigd-van-grensoverschrijdend-gedrag/