Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: PCC: Met de PT konden we praten

door Redactie



De federale politie startte eerder deze week (dinsdag) de operatie ‘Cravada’ met de bedoeling om de financiële kern van de misdaadfractie PCC (Primeiro Comando da Capital) in São Paulo uit te schakelen. Die kern is volgens de politie verantwoordelijk voor het innen van bijdrages en het financieren van misdaden in diverse deelstaten van het land. Achtentwintig mensen werden reeds aangehouden en er vonden huiszoekingen plaats in São Paulo, Paraná, Mato Grosso do Sul, Acre, Roraima, Pernambuco en in Minas Gerais.

In het kader van deze operatie werden ook gesprekken afgetapt tussen leden van de misdadige organisatie. De audio’s tonen aan hoe een van de leiders van de PCC de loftrompet steekt over hun verhouding met de arbeiderspartij PT, meteen na een heftige kritiek op de huidige minister van justitie en publieke veiligheid, Sérgio Moro.

Het deel over Sérgio Moro:

“ESSE VERME AI QUE ENTROU AI”, mano, ele veio para querer mostrar serviço, mano, pra querer falar que “COM ELE É DESSA FORMA”, e que “NAS OUTRA ADMINISTRAÇÃO TAVA TUDO ERRADO”. Então, eles tão vindo nesse caminho, de querer mostrar que tudo que os outros estavam fazendo tava errado. Então, pode ter certeza, meu amigo, esse “VERME” aí ele vai ô…primeiramente irmão: “MEXEU, NÃO TEVE UMA RESPOSTA, ATÉ AGORA NÃO TEVE UMA RESPOSTA AINDA!”. Os cara falou o quê? Falou: “oh mano, os cara não quer, não quer guerra”. Mas só que o… “A GENTE TEM QUE DESESTRUTURAR AS PEÇA CHAVE”. As peça chave que ele sabe que eles tem o tabuleiro quem é.

Het gebruikte bandietentaaltje is niet makkelijk om te vertalen in verstaanbaar Nederlands, maar het komt erop neer dat “de ‘worm’ Moro gezien wordt als een nieuwkomer die een komaf maakt met de vorige regeringen en hun ministers van justitie, gevolgd door bedreigingen om de nieuwe sleutelfiguur op het schaakbord uit te schakelen”, wat dat ook moge betekenen.

In een tweede deel van deze audio wordt zijn naam genoemd, en “hoe alles beter was onder de PT”:

“E que esse “MORO” aí mano, “ESSE CARA AI É UMA FILHA DA PUTA”, mano. Esse cara aí é um filha da puta mesmo, mano. Ele veio pra atrasar. “ELE JÁ COMEÇOU A ATRASAR O …QUANDO FOI PRA CIMA DO PT”. Pra você ver, o “PT COM NOIS TINHA DIÁLOGO! O PT TINHA UM DIÁLOGO COM NOIS CABULOSO”, mano, é porque é situações que não dá nem pra gente ficar conversando essas caminhada pelo telefone, mano. Mas o PT, ele TINHA UMA LINHA DE DIÁLOGO COM NOIS CABULOSA, mano”

Sérgio Moro wordt uitgescholden voor hoerenzoon die de PCC in de weg begon te lopen vanaf hij de PT aanpakte (m.b.t. het Lava Jato schandaal waar hij niet alleen leden van de arbeiderspartij aanpakte, maar ook andere politici: Eduardo Cunha, Sergio Cabral…), en verder “Met de PT konden we praten, een vreemde bizarre dialoog (diálogo cabuloso), op een manier waarover we beter niet praten via de telefoon, maar met hen kon er gepraat worden”.

Antwoord van de PT

De PT gaf inmiddels een nota uit waarin gesteld wordt dat “dit andermaal een poging is om de partij te beschuldigen van criminele praktijken, omdat de federale politie nu onder het gezag staat van een minister die in de hoek geduwd werd door zijn eigen crimineel gedrag. Wie met criminelen onderhandelde en transacties van miljoenen afsloot met misdadigers die hun schuld bekenden, was niet de PT, maar wel ex-rechter Sérgio Moro, dit om een gerechtelijke farse op te zetten tegen ex-president Lula met leugenachtige bekentenissen en zonder bewijzen. Het is Moro die uitleg moet geven aan het gerecht en aan het land over de zware beschuldigingen tegen zijn persoon”.

Bron

Foto: Rovena Rosa - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2019/08/09/pcc-met-de-pt-konden-we-praten/