Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, quasimodo

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Oekraïne: Lula kiest partij voor Rusland

door Redactie



De regering van Oekraïne heeft voormalig president Lula – de PT kandidaat die in oktober probeert terug te keren naar het ambt – opgenomen in een lijst van “sprekers die Russische propaganda verhalen promoten”.

De beschuldiging werd gepubliceerd op de website Centrum voor de inperking van Desinformatie, een entiteit die vorig jaar in het leven geroepen werd door president Volodimir Zelenski die de informatieoorlog tussen Rusland en Oekraïne integreert vanuit het perspectief van wat Kiev beschouwt als nepnieuws en manipulaties door het Kremlin.

Lula is de enige Braziliaan in een lijst van 78 mensen, waarvan 30 Amerikanen. Hij staat op die lijst om 2 redenen volgens het Centrum: hij zegt dat Rusland de leider moet zijn van een nieuwe wereldorde, en dat Zelensky evenveel schuld heeft aan de oorlog dan de Russische president Vladimir Poetin.

Er bestaat geen registratie van de eerste uitspraak. Tijdens de 8 jaren van zijn ambtstermijnen promoveerde Lula een buitenlands beleid gericht op relaties waarin Rusland werd opgenomen als een van de oprichters van de BRIC-landen, een politiek economisch blok dat Brazilië, China, Indië en Zuid-Afrika verenigt.

Bij verscheidene gelegenheden spraken de toenmalige president en leden van zijn regering zich uit in het voordeel van een alternatief voor diplomatie, gedomineerd door de Verenigde Staten en Europa, wat totaal wat anders is dan zeggen dat Rusland het internationale systeem zou moeten domineren.

De tweede uitspraak gebeurde tijdens het polemische interview dat Lula toestond aan het tijdschrift Time, in mei van dit jaar. Daar zei hij: “Ik zie de president van Oekraïne voortdurend op de televisie alsof hij aan het feesten is, terwijl hij een staande ovatie krijgt van alle Parlementen. Deze man is net zo verantwoordelijk als Poetin. In een oorlog is er niet slechts één schuldige”.

Bron

Foto: Ricardo Stuckert

Source: https://brnieuws.com/2022/07/25/oekraine-lula-kiest-partij-voor-rusland/