Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: comulder, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Nog een laatste keer de straat op

door Redactie



President Bolsonaro deed een oproep tot zijn aanhangers tijdens de partijconventie, vandaag in Rio de Janeiro om “nog een laatste keer de straat op te gaan” op 7 september, de dag waarop de onafhankelijkheid van Brazilië herdacht wordt. Hij gaf ook opnieuw kritiek op de rechters van het hooggerechtshof STF die hij omschreef als “doven met een zwarte mantel”.

“Wij verlaten Brazilië niet. Wij vormen de meerderheid, wij zijn bereid om te strijden. Ik roep jullie allemaal op om nog een laatste keer de straat op te gaan, op 7 september. Die enkele doven met een zwarte mantel moeten leren wat de stem van het volk is. Zij moeten begrijpen dat wetten gemaakt worden door de uitvoerende en wetgevende machten. Zij moeten het spel spelen binnen de vier lijnen van de grondwet”, aldus Bolsonaro.

Zijn toespraak duurde een uur en negen minuten waarin hij herinnerde aan de projecten van zijn regering, en seinde naar de vrouwelijke kiezers. Hij volgde het script en verwees naar naar het plafond van de ICMS heffing voor brandstoffen en energie, de constructie van spoorwegen zoals besteld door Tarcísio de Freitas, nu ex-minister van Infrastructuur en kandidaat voor de regering van São Paulo, en het werk van Kamervoorzitter Arthur Lira om de voorstellen van de regering goed te keuren. Hij kondigde ook aan dat hij het bedrag van de steunuitkering Auxílio Brasil volgend jaar zal behouden op R$ 600.

Over de keuze van zijn kandidaat vicepresident, generaal Braga Netto, zei hij: “Wij militairen zweren dat we ons leven geven voor het vaderland. Julllie aanwezigen zweren ook het leven te geven voor jullie vrijheid. Dat is ons leger, Braga Netto, het volk. Een leger dat geen corruptie aanvaardt, geen fraude, dat respect opeist en zal krijgen. Het is een leger van 210 miljoen mensen. Dat niemand durft te raken aan de vrijheid van mijn volk”.

Aan het einde van zijn toespraak gaf hij nog kritiek op zijn rivaal Lula, noemde hem “cachaceiro”, “nove dedos”, ex-veroordeelde en bandiet. Bolsonaro zei ook dat de huidige federale regering al drie en half jaar vrij is van corruptie, en dat de “linkse jongeren” een vergelijking moeten maken tussen beide regeringen alvorens een keuze te maken.

Bron

Foto: Facebook

Source: https://brnieuws.com/2022/07/24/nog-een-laatste-keer-de-straat-op/