Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Ik heb me ronduit vergist

door Redactie



De gepensioneerde opperrechter (STF) Marco Aurélio Mello (foto) zei vandaag dat hij een vergissing maakte toen hij met lovende woorden sprak over zijn collega Alexandre de Moraes, in 2017, toen deze benoemd werd als rechter bij het hof.

“Hij draagt echt niet bij tot de sociale vrede. Ik ga hier niet dieper op in, en geloof me, ik ken hem al vele jaren”, zo sprak de minister tijdens een interview met Rádio Bandeirantes.

“Ten tijde van de vliegtuigramp waarbij minister Teori Zavascki om het leven kwam, werd ik ondervraagd door journalisten, over wie zijn zetel zou overnemen. Ik antwoordde ten dat president Michel Temer de geknipte man had voor de functie: hij was een hoogleraar, bracht een tijd door bij het openbaar ministerie, was secretaris voor de Veiligheid van burgemeester Gilberto Kassab en van gouverneur Geraldo Alckmin, alsook minister van Justitie. Ik zie nu dat ik mij destijds ronduit vergiste”.

Moraes werd benoemd voor het hooggerechtshof in 2017 door de toenmalige president Michel Temer. De benoeming werd goedgekeurd door de Senaat.

Marco Aurélio, die met pensioen ging in 2021, gaf commentaar op de acties van de voorbije zondag in Brasília, die eindigden met een inval en vernielingen in de gebouwen van de drie machten. Voor hem is het nodig om alles te onderzoeken en de verantwoordelijken te identificeren, maar hij is het niet eens met de schorsing van gouverneur van het Federaal District, Ibaneis Rocha (MDB), noch met de arrestatie van de deelnemers in het kamp voor het hoofdkwartier van de strijdkrachten.

“Mocht ik nog deel uitmaken van het hof, ik zou niet akkoord gaan met dit soort machtsontplooiing. We zullen geen betere dagen kennen in Brazilië door geweld te gebruiken, wat we niet eens hadden ten tijde van het uitzonderingsregime. Laten we het kalmaan doen”.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom/Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.com/2023/01/11/ik-heb-me-ronduit-vergiste/