Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Haddad: dit gaat slecht aflopen!

door Redactie



In een van de hevigste aanvallen tot nog toe op zijn tegenstrever, stelt Fernando Haddad (PT) de vraag “Hoe ver gaat de krankzinnigheid van Bolsonaro?”. De PT kandidaat reageerde op het verzoek van zijn rivaal tot een recht op antwoord, ingediend bij het kiestribunaal TSE. Bolsonaro zegt dat Haddad bepaalde uitspraken van hem uit zijn verband rukte en hem linkt aan moord en geweld.

Haddad: “Als ik dit beweer op de televisie, ben ik dan een leugenaar? Zijn uitspraken worden steevast opgenomen. En nu gaat hij zeggen dat het niet waar is, gaat mij en mijn campagne beschuldigen van het verspreiden van leugens. Hebben wij dat uitgevonden? Het werd opgenomen. Wat werd hier uit het verband gerukt?”.

Voor Haddad zijn de beschuldigingen van Bolsonaro erg zwaar, met veel onnodige beledigingen. Hij vraagt dat de pers de uitlatingen van Bolsonaro en zijn aanhangers in vraag stelt: “Ofwel zetten we dit alles terug op de sporen om het respect terug te winnen, of dit gaat slecht aflopen. Als de pers niet meewerkt, dan wordt deze campagne een mislukking. Het is niet op een dergelijke manier dat men verkiezingen mag winnen. De democratie is in gevaar, wakker worden a.u.b.!”.

Lula’s pupil zegt dat hij zijn oproep herhaalt opdat de campagne van Bolsonaro ermee zou ophouden, omdat het op deze manier “meer lijkt op een fabriek van fake news op Whatsapp. En dan zeggen ze: ‘Ja maar wij kunnen daar niet voor verantwoordelijk gesteld worden’. Wie betaalt dan dit alles? Of is het verspreiden van valse berichten spotgoedkoop? Op deze manier win je geen verkiezingen. Dit is slecht voor Brazilië. Laten we discussiëren over voorstellen, laat ons een debat voeren. Hij zal dergelijke dingen niet in mijn gezicht kunnen zeggen”.



Haddad gaf ook voor het eerst commentaar over het antwoord van de evangelische kerk Universal, nadat hijzelf zijn beklag maakte door te zeggen dat Edir Macedo (de leider van die kerk die deze week publiekelijk zijn steun uitsprak voor Bolsonaro) een fundamentele charlatan was: “Ik ben bezorgd als ik zie dat een kerk een project heeft om macht te verwerven. Een kerk mag zich niet mengen met de Braziliaanse staat; die moet in handen blijven van alle gelovigen, eender welk geloof. En daarom maakte ik mijn bezorgdheid bekend, vooral m.b.t. dit machtsproject dat zich nu wil materialiseren via een kandidatuur”. Op 31 juli 2014 was hij, samen met Dilma Rousseff een van de ere genodigden bij de inhuldiging van de protserige tempel Salomão in São Paulo. U ziet Haddad op bijgaande foto, samen met de bebaarde Edir Macedo en Dilma Rousseff.

De ‘petista’ verklaarde ook dat de democratie in gevaar is, en gaf kritiek op Bolsonaro aanhangers die hem willen linken aan de verdediging van incest: “Wat is de limiet van de krankzinnigheid van mijn tegenstrever? Een rivaal ervan beschuldigen om incest te verdedigen? Waar gaat dat eindigen? Worden jullie dan niet wakker om het gevaar in te zien dat wij lopen? Wanneer gaat de pers ontwaken? Dit brengt de pijlers van de democratie in gevaar en daar moet een komaf mee gemaakt worden”.

Via Twitter herhaalde hij zijn kritiek op Bolsonaro: ” De PT heeft nooit het democratische principe aangevallen, in al die jaren dat zij regeerden. Geen enkele democratische instelling werd afgezwakt. Wie zijn verleden moet uitleggen, is mijn tegenstrever die de dictatuur verdedigt”.

Het is inmiddels nog even wachten op het afkeuren van de dictatuur in buurland Venezuela door de arbeiderspartij.

Bron: UOL Notícias

Foto: Rovena Rosa - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2018/10/14/haddad-dit-gaat-slecht-aflopen/