Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: En toen vielen er klappen…

door RedactieJournalisten Augusto Nunes en Glenn Greenwald* raakten vandaag slaags tijdens een live uitzending van het programma Pânico, van Rádio Jovem Pan, eveneens te volgen via YouTube (onderaan vindt de opname van het bewuste fragment). Het programma werd onderbroken door presentator Emílio Surita nadat de vechthanen van elkaar gescheiden werden.

Het was Augusto Nunes (70) die de eerste klap uitdeelde nadat de Amerikaan hem herinnerde aan een eerdere verklaring van Nunes. Glenn Greenwald (52) kwam terug op het verhaal en schold Nunes herhaaldelijk uit als lafaard.

De verklaring in kwestie werd afgelegd door Nunes op 1 september van dit jaar, in het programma ‘Os Pingos nos Is’ (puntjes op de I), bij hetzelfde station. Nunes gaf kritiek op de familiale situatie van Glenn Greenwald en stelde zich de vraag wie er voor zijn kinderen zorgde. Greenwald is gehuwd met volksvertegenwoordiger David Miranda (PSOL). Het stel heeft twee aangenomen kinderen: “Glenn Greenwald houdt zich de ganse dag bezig met de ontlading van zijn driftbuien via Twitter, ofwel als ontvanger van gestolen boodschappen. En die David zit in Brasília, zorgt er voor ‘rachadinhas’**, want dat is hier de verdenking, daar is veel werk aan. En wie zorgt er inmiddels voor hun geadopteerde kinderen? Dit zou onderzocht moeten worden door een kinderrechter”, zo zei Nunes toen.

Sinds die uitspraak zijn er conflicten tussen beiden via de sociale media. Glenn Greenwald was vooraf niet op de hoogte van de aanwezigheid van Nunes in het programma, maar ging toch in op de uitnodiging nadat hij op de hoogte werd gesteld. Toen Glenn de verklaring van Nunes oprakelde, zei deze laatste dat zijn uitspraak ironisch bedoeld was en met een snuifje humor gebracht werd. Glenn reageerde door Nunes herhaaldelijk uit te schelden voor lafaard met een rake klap als gevolg in het gezicht van de Amerikaan.

Ongeveer tien minuten later werd het programma hernomen, maar enkel met de aanwezigheid van Glenn Greenwald.

*De Amerikaanse advocaat en journalist Glenn Greenwald kwam in het oog van een politieke orkaan terecht sinds hij via The Intercept, een website die hij in het leven riep, fragmenten publiceerde van privé gesprekken tussen magistraten, betrokken bij het Lava Jato onderzoek. Hij wordt voornamelijk aangevallen door Bolsonaro aanhangers en PT-tegenstanders.

**Dit spelletje wordt veelvuldig toegepast bij politieke raadgevers. Het betekent dat een ambtenaar/raadgever een (flink) deel van zijn vergoeding terugstort aan de politicus dat hem een of ander postje bezorgde.

Bron

Foto: YouTube

Source: https://brazilienieuws.online/2019/11/07/en-toen-vielen-er-klappen/