Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Een kwestie van uren, dagen, een week…

door Redactie



Ministers van het Rekenhof (TCU – Tribunal de Contas da União) omschrijven de uitspraak van hun collega minister Augusto Nardes (foto) als “pure bluf”. In een audio, verstuurd naar de leden van een groep uit de landbouwindustrie bij Whatsapp, bevestigt Nardes dat hij met president Bolsonaro praatte en voedt hij de groep met de theorie dat militairen een staatsgreep voorbereiden om te voorkomen dat Lula president van Brazilië wordt vanaf 1 januari 2023.

De minister alarmeert: “Er is een grote beweging gaande in de Braziliaanse kazernes en het is een kwestie van uren, dagen, maximum een week, twee weken, misschien minder, dat dit voor een krachtig resultaat zal zorgen voor de natie, onvoorspelbaar, onvoorspelbaar”.

Hij zegt eveneens in die audio dat hij niet meer kan loslaten over dat “resultaat” tegen zijn vrienden: “Ik kan niet veel zeggen. Ja, ik beschik over veel informatie die ik wil doorspelen, voor de groep uit de landbouw, waarvan ik alle leiders ken”.

De minister was destijds de rapporteur van de rekeningen van Dilma Rousseff in 2015, toen afgewezen en het opstarten van een impeachment procedure veroorzakend waardoor zij uiteindelijk moest aftreden.

Nardes is ook een volgeling van president Bolsonaro en had vrije toegang bij hem tijdens de vier jaren van zijn regering.

Bij zijn collega’s bestaat nu het gevoel dat hij het moet gaan uitleggen bij minister Alexandre de Moraes (STF), verantwoordelijk voor het fake news onderzoek en het onderzoek naar anti-democratische acties.

Sinds de nederlaag van Bolsonaro bij de verkiezingen, blijven zijn aanhangers berichten verspreiden onder elkaar, een wake aan de kazernes stimulerend waarbij een staatsgreep verdedigd wordt. Doen o.m. mee aan dit verhaal: generaal Braga Netto, kandidaat vicepresident van Bolsonaro; generaal Augusto Heleno, chef van constitutionele veiligheid, en Eduardo Bolsonaro, volksvertegenwoordiger en zoon van de president.

Bron

Foto: Marcos Corrêa/PR

Source: https://brazilienieuws.com/2022/11/21/een-kwestie-van-uren-dagen-een-week/