Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Holambra, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Dexamethason, beschikbaar en goedkoop

door Redactie



Enkele Braziliaanse kranten stellen hun inhoud m.b.t. de pandemie van het coronavirus, ter beschikking zonder een paywall. De Estado de São Paulo meldt (net zoals vele andere kranten, ook in Europa) op hun pagina die uitsluitend gewijd is aan covid-19, dat het middel dexamethason het leven kan redden van mensen die zwaar ziek zijn en het risico lopen om te overlijden. De steroïde behandeling met dexamethason in kleine dosissen vormt een grote vooruitgang in de strijd tegen het dodelijke virus, zo zeggen specialisten, volgens de BBC.

Het medicijn maakt deel uit van ’s werelds grootste test van bestaande behandelingen om te zien of ze ook werken voor het nieuwe coronavirus. Het verminderde het risico op overlijden met een derde voor patiënten op beademingsapparaten. Voor degenen die zuurstof gebruiken, is het aantal sterfgevallen met een vijfde verminderd. Als het medicijn sinds het begin van de pandemie was gebruikt voor de behandeling van patiënten in het VK, hadden tot 5000 levens kunnen worden gered, aldus de onderzoekers. En het kan in de armste landen, met een groot aantal geïnfecteerde mensen, grote voordelen opleveren.

Dexamethason wordt sinds het begin van de jaren zestig gebruikt voor de behandeling van aandoeningen zoals reumatoïde artritis en astma. De helft van alle covid-19-patiënten die een beademingsapparaat nodig hebben, overleeft het niet, dus het verminderen van dat risico met een derde zou een enorme impact hebben.

De jongste cijfers van de pandemie in Brazilië: 44.148 doden en 891.896 besmettingen in alle federale eenheden.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Bruno Cecim - Agência Pará

Source: https://brazilienieuws.online/2020/06/16/dexamethason-beschikbaar-en-goedkoop/