Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: De stilte (voor de storm?)

door Redactie



De stilte van president Bolsonaro tegenover de bedreigingen van een mogelijke staatsgreep, laat de internationale rode lamp flikkeren.

Diverse entiteiten en buitenlandse regeringen maken zich zorgen over de inauguratie van verkozen president Lula, nu zondag 1 januari, met de deelname van minstens 50 buitenlandse afgevaardigden op hoog niveau. Het voornaamste motief hiervoor, aldus journalist Jamil Chade (UOL), is de stilte van Jair Bolsonaro en zijn geallieerden tegenover de bedreigingen ten de ceremonie van inauguratie, en mogelijke aanslagen uit de extreemrechtse hoek.

De berichtgeving over de aanhouding van figuren – verdacht van het plannen van aanslagen -, evenals het organiseren van gewelddadige manifestaties, wordt van dichtbij gevolgd door buitenlandse organismes.

Enkele van hun afgevaardigden geven toe – onder de voorwaarde om anoniem te blijven – dat ze overwegen om buitenlandse alarmen door te geven aan Braziliaanse autoriteiten, met als objectief dat de coupplegers gegarandeerd zouden vervolgd worden en dat de inauguratie in vrede kan verlopen.

Het Kerstfeest werd op sommige buitenlandse ambassades onderbroken om het bericht door te sturen naar de hoofdsteden in eigen land over de aanhouding van George Washington Souza, verdacht van het voorbereiden van een bomaanslag (zie vorig bericht).

De stemmen van Bolsonaro: een korte documentaire over de volgelingen van de rechtse president, Engels ondertiteld:

Naast de stilte van Bolsonaro maken buitenlandse regeringen zich ook zorgen over het bestaan van extreemrechtse cellen in het land, en een forse toename van berichten in bolsonaristische netwerken over eventuele “gebeurtenissen” tijdens de inauguratie ceremonie.

Foto boven: Vergadering met leden van de verkozen regering en gouverneur Ibaneis Rocha (DF) m.b.t. de veiligheid van de presidentiële inauguratie op 1 januari 2023.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Renato Alves/ Agência Brasília

Source: https://brazilienieuws.com/2022/12/27/de-stilte-voor-de-storm/