Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: comulder, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: De comeback van Tiririca

door Redactie



Volksvertegenwoordiger Francisco Everardo Oliveira Silva, beter gekend onder zijn artiestennaam Tiririca, nam op 6 december van vorig jaar geëmotioneerd afscheid van zijn politieke leven, dit tijdens de eerste toespraak in het parlement sinds hij voor het eerst verkozen werd in 2010, met maar liefst 1.348.295 stemmen. Dat grote aantal werd destijds door specialisten omschreven als proteststemmen. Het fenomeen herhaalde zich in 2014, voor dezelfde politieke partij (PR – São Paulo), deze keer met 1.016.796 stemmen. Tiririca kwam inmiddels terug op zijn woorden en stelt zich opnieuw verkiesbaar voor de kamer.

In het voorbije weekend publiceerde hij een video op zijn Facebook pagina waarin hij antwoord geeft op de kritiek, na zijn besluit om terug te keren.

“En dan zeggen ze: ‘je zei dat je niet meer zou terugkeren’. Dat klopt. Ik zei ook ooit dat ik niet meer opnieuw zou huwen, maar ik ben wel een keer of tien opnieuw getrouwd”.

“En voor wie het niet weet: ik ben een van de meest volhardende ‘deputados’. En dan zeggen ze: ‘Ja maar, dat is toch uw plicht!’ . Maar ik vervul mijn plichten! Er zijn 513 volksvertegenwoordigers. Heb je er al eens aan gedacht hoe het zou zijn als iedereen zijn plicht deed, zoals ik? We zouden vele fantastische projecten gestemd hebben die het land ten goede komen, de beuk erin. ‘Ach het is een paljas’. En dan? Vooroordelen tegen een clown? Ik ben een paljas die volksvertegenwoordiger is, niet andersom. Ik heb een zuiver strafblad, ben altijd de eerste om aan te komen, en de laatste om buiten te gaan”.

Tiririca stuurt ook een boodschap naar hen die niet van hem houden: “Zeg maar tegen hen dat Tiririca terugkomt. Wie van mij houdt, zal op mij stemmen. Wie niet van mij houdt, kan de boom in”, zo besluit hij.

Hieronder een video met een van zijn bijdrages aan de verplichte verkiezingsbijdrages op de televisie. Hij brengt er een parodie op het succesnummer ‘Que Tiro Foi Esse?’ van Jojo Todynho. In zijn versie wordt het dan ‘Que Voto é Esse?’

Zo kan u even meegenieten van het dagelijkse lijden van de Braziliaanse kiezers.

Foto: Facebook

Source: https://brazilienieuws.online/2018/09/24/de-comeback-van-tiririca/