Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonaro: ze kennen niet eens de regel van drie

door Redactie



De verkozen president Jair Bolsonaro zei vandaag in Rio de Janeiro dat het staatsoliebedrijf voor een deel kan geprivatiseerd worden. Tegelijkertijd liet hij weten dat het bedrijf strategisch is en moet blijven bestaan: “Je mag iets privatiseren, maar niet alles”.

Bolsonaro zegt dat er nog geen beslissing genomen werd: “We praten nog steeds, ik ben flexibel. Maar het is een erg grote verantwoordelijkheid om hiermee verder te gaan”.

Eerder vanmorgen liet vicepresident Hamilton Mourão weten dat de toekomstige regering van plan is om de harde kern van het staatsbedrijf te behouden, maar dat de ploeg van de nieuwe president bekijkt of er onderhandeld kan worden over de sectoren distributie en raffinaderij.

Benoemingen

De economist Roberto Castello Branco werd bevestigd om de nieuwe CEO te worden van Petrobras. Hij verdedigde al eerder in diverse publicaties de privatisering van het bedrijf. Branco werd aangeduid door de toekomstige minister van financiën, Paulo Guedes. Bolsonaro herhaalde dat Guedes de vrije hand krijgt in zijn regering: “Alles wat economie aangaat, ligt in zijn handen; hij stelt zijn eigen team samen. Hij moet de machine draaiend houden en zorgen dat ze goed werk levert voor de bevolking van Brazilië”.

De verkozen president zei ook dat hij streeft naar lagere prijzen voor de brandstof, maar voegde eraan toe dat dit voor een groot deel afhangt van de regeringen van de deelstaten die er de ICMS taks bovenop plaatsen (Imposto sobre Circulação de Mercadorias e Serviços – een soort BTW).

Banco do Brasil

Voor de overheidsbank Banco do Brasil liet Bolsonaro weten dat hij denkt aan Ivan Monteiro, momenteel aan het hoofd van Petrobras. Hij zei dat de economische ploeg geen fouten mag maken en met namen moet werken die reeds getest werden op de Braziliaanse markt.

Opvoeding

Hier nam hij nog geen beslissing. Bolsonaro zegt dat hij zijn tijd neemt om te selecteren: “Het ministerie van opvoeding is al té lang gekleurd. Er bestaat een marxisme dat het land hindert”. Hij voegde eraan toe dat de regeringen van de PT de uitgaves in de opvoeding verdubbelden en dat er ondanks deze verhoging geen vooruitgang geboekt werd: “Onze jeugd weet niet eens hoe ze een eenvoudige regel van drie moeten toepassen”.

Bron: Agência Brasil

Foto: Tomaz Silva - Agência Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2018/11/19/bolsonaro-ze-kennen-niet-eens-de-regel-van-drie/