Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonaro naar Davos

door Redactie



President Jair Bolsonaro zegt vandaag via Twitter dat zijn reis naar Davos – Zwitserland, voor deelname aan het World Economic Forum, van 22 tot 25 januari, een kans vormt om aan te tonen dat Brazilië nu een ander land is, “vrij van ideologische banden en van een algemeen verspreide corruptie”.

De reis is de internationale première van de nieuwe president, en de eerste keer dat vicepresident generaal Hamilton Mourão het presidentschap voor enkele dagen zal overnemen.

Bolsonaro liet weten dat het zijn wens is om “handel te drijven met de ganse wereld”:

“Ik zal mijn wens uiten om met iedereen handel te drijven, de economische vrijheid verdedigend, bilaterale akkoorden en fiscale gezondheid. Met deze steunpilaren wandelt Brazilië in de richting van meer werkgelegenheid en welvaart. Ik hoop terug te keren met goede ervaringen en vooruitgang voor ons land”, zo klonk het.

Na zijn terugkeer pretendeert de president een operatie om zijn stoma te laten verwijderen (een gevolg van de aanslag op zijn persoon, vorig jaar voor de eerste verkiezingsronde), voorzien op maandag 28 januari.

Het thema van het WEF 2019 is “Globalisatie 4.0: het creëren van een gedeelde toekomst in een versplinterde wereld”: “Geostrategische kloven zijn opnieuw ontstaan, met brede politieke, economische en sociale gevolgen”, zo concludeert het WEF in een aankondiging.

Naast de wereldleiders zullen er ook afgevaardigden van meer dan duizend bedrijven aanwezig zijn, naast een flink aantal NGO’s en andere buitenlandse entiteiten. Vier dagen lang zal er vergaderd worden over economische kwesties, de veiligheid op het internet, geopolitiek, cultuur en industrie.

Foto: Alan Santos - PR Brasília

Source: https://brazilienieuws.online/2019/01/14/bolsonaro-naar-davos/