Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Canoa Quebrada, Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonaro: “Exterminador del Futuro”

door Redactie



President Bolsonaro was vandaag het voornaamste doelwit van protesten ter verdediging van het Amazonië gebied, in minstens 15 steden van Europa, Azië en in de Verenigde Staten. De manifestanten willen dat hij het regenwoud verdedigt, een gebied dat momenteel erg te lijden heeft onder ontbossing en bosbranden. Sommige manifestanten eisten het ontslag van de Braziliaanse president.



Protesten vonden plaats voor de Braziliaanse ambassades in Londen, Parijs, Madrid, Dublin, Berlijn, Genève, Napels, New York en Miami; ook in Bombay, Amsterdam, Barcelona, Turijn, Bogota en Cali. In Brazilië zelf worden protesten verwacht gedurende dit weekend in minstens 40 steden. De Braziliaanse president zal het volk toespreken via de openbare televisie-kanalen, vandaag om 20u lokale tijd. Naar verwachting zal hij aankondigen dat het leger ingezet wordt in de strijd tegen de branden, dit om te tonen dat de regering niet stilstaat. In het presidentiële paleis overheerst de mening dat er een internationaal georkestreerde campagne werd opgezet om het imago van Brazilië omlaag te halen.



Brand in Mato Grosso do Sul

In Londen waren er borden te zien waarop het Amazonië gebied en het milieu verdedigd werden. Een van de borden toonde een foto van de president met longen die vuur gevat hadden, en de woorden “Nalatigheid=Genocide”. Er waren slogans te horen als “Bolsonaro has got to go”.

In Parijs toonden de manifestanten een Braziliaanse vlag met de slogans “Weg met Bolsonaro” en “Weg met de pyromaan”. Er waren ook eisen te zien waarin gevraagd werd om ex-president Lula vrij te laten.

In Genève werd Bolsonaro vergeleken met Donald Trump. Beiden werden bestempeld als criminelen. Nogal wat jongere manifestanten zegden dat ze Bolsonaro “ontdekten” in de voorbije dagen en dat ze behoorlijk geschrokken waren van zijn verklaringen.



In Madrid verzamelden de manifestanten zich voor de Braziliaanse ambassade en toonden een opschrift met de woorden “Wanneer we niet meer kunnen ademen of water drinken, leg dan maar uit aan je kinderen dat dit goed was voor de economie”.

In Barcelona werd Bolsonaro weergegeven op een bord als “Exterminador del Futuro”.

Bolsonaro diende de Franse president Emmanuel Macron van weerwoord en twitterde dat “die een plekje voor zichzelf wilde in het regenwoud”. De suggestie van de Franse president om de toestand in Brazilië te bespreken op de top van de G& dit weekend, deed hij af met “Dit roept een koloniale mentaliteit op!”.

Frankrijk en Ierland dreigden er vandaag me om het onlangs getekende handelsakkoord tussen de Mercosul en de Europese Unie te annuleren als Brazilië niet beter zorgt voor het Amazonië gebied.

Bron: UOL Notícias – Estadão

Foto's: Twitter - Fotos Públicas - Bombeiros MS
Paulo Pinto - XR Tower Hamlets

Source: https://brazilienieuws.online/2019/08/23/bolsonaro-exterminador-del-futuro/