Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonarisme: het ware gelaat

door Redactie



Een video opname van een man, die zichzelf identificeert als een lid van de campagne van president Bolsonaro, waarin hij tegen een arme vrouw zegt dat zij voortaan geen geschonken lunchpakketten meer krijgt omdat zij de voorkeur geeft aan Lula, circuleert rond op de sociale media sinds gisteren namiddag. De houding van de bolsonarist kreeg erg veel harde kritiek. De video werd gepubliceerd bij het Twitter account van “Jornalistas Livres” en haalde meer dan 2,7 miljoen bezichtingen in 12 uur tijd.

In de opname is te zien hoe de man een lunchpakket overhandigt aan een vrouw, ogenschijnlijk in extreme armoede. Nadat hij zegt een lid te zijn van de campagne van Bolsonaro, vraagt hij aan de vrouw op wie zij gaat stemmen. De vrouw antwoordt: “Op Lula” waarop de man zegt, in de camera kijkend: “Zij is voor Lula, vanaf vandaag krijgt zij geen lunchpakketten meer. Dit was de laatste. Mevrouw zal dat voortaan aan Lula moeten vragen”.

De video verspreidde zich razendsnel bij de sociale media, met de vraag dat zowel de vrouw als de man zouden geïdentificeerd worden; hij opdat hij zou gestraft worden voor het verkopen van stemmen. In haar geval vormde er zich een gigantische stroom van solidariteit, hulp aanbiedend. Het zou gaan om een vrouw uit Itapeva – São Paulo. De man zou een landbouwer zijn uit dezelfde regio.

Een van de vele aanbiedingen tot hulp kwam van TV-presentator Luciano Huck die twitterde: “Honger kent geen ideologie. We moeten verstevigen wat ons bindt en niet wat ons uit elkaar drijft. Deze belachelijke houding valt te betreuren en is onmenselijk. Help me aub om deze dame te bereiken, ik wil haar hulp aanbieden”.

Andere bekende Brazilianen boden eveneens hun hulp aan, artiesten als Daniela Mercury, Pabllo Vitar, Rafael Portugal, Antonio Tabet, en politici als Orlando Silva, Jandira Feghali, Marcelo Freixo, Guilherme Boulos en ex-president Lula.

Bron

Foto: Twitter

Source: https://brazilienieuws.wordpress.com/2022/09/11/bolsonarisme-het-ware-gelaat/