Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Dilma, Holambra

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Bolsonarês

door Redactie



De brand in de nachtclub Kiss, in Santa Maria (Rio Grande do Sul) in de nacht van 27 januari 2013, veroorzaakte 242 dodelijke slachtoffers en 636 gewonden. De ramp staat gegrift in het geheugen van de getroffen families die tot op vandaag wachten op een gerechtelijk oordeel. Vorig jaar werd het proces tegen vier beschuldigden uitgesteld omdat de jury geannuleerd werd door het tribunaal. Dit alles wordt opnieuw opgerakeld na een uitspraak van volksvertegenwoordiger Bibo Nunes (PL) die zei dat studenten het verdienen om “levend verbrand” te worden.

De verklaring van de ‘deputado’ tegen de studenten van de Federale Universiteit van Santa Maria (UFSM) werd al op 9 oktober gepubliceerd op de sociale netwerken, maar nu pas aangeklaagd. Volgens Nunes zou het om een welverdiende straf gaan omwille van de protesten van de studenten tegen de bezuinigingen die de regering Bolsonaro wilde doorvoeren in de federale universiteiten.

In de video citeert Alcíbio Nunes – die de bijnaam Bibo aannam – de film Tropa de Elite: “Daar werden die sukkelaars opgepakt, rijke jongeren… levend verbrand, vastgeklemd in autobanden. En dat is wat die studenten, fils á papa met veel geld, verdienen”.

Hij classificeerde hierbij de leerlingen als “nutteloos”, zeggende dat “werken, ten strijde trekken, studeren om succes te kennen in het leven iets is wat de studenten van de UFSM nooit doen en nooit zullen doen”, en zei ook “Met dit soort jongeren wordt Brazilië een chaos, het meest verzwakte land van de wereld”.

Hij vond ook dat de protesterende jongeren drugsgebruikers zijn: “Ga marihuana kopen, cocaïne van dealers die wapens smokkelen om door te geven aan bandieten; dát zijn de studenten van de UFSM die gaan protesteren. Jullie vormen een schande, het uitschot van de wereld, jullie horen thuis bij het afval, in het riool, jullie produceren niets, zijn arm, ellendig en parasieten”.

De woorden van de deputado vinden wellicht een plaats in het toekomstige woordenboek Bolsonarês, de taal van bolsonaristen.

Tropa de Elite

De cineast van de langspeelfilm Tropa de Elite 2, José Padilha, zei deze week dat de prent gaat over milities en president Jair Bolsonaro. De directeur sprak zich hierover uit nadat de campagne van Bolsonaro fragmenten uit de film gebruikte tegen kandidaat Luíz Inácio Lula da Silva.



Volgens de cineast gebeurde de inlassing van de fragmenten op een illegale manier omdat noch hij, noch de producer Marcos Prado hier toelating voor gaven. Padilha: “De film gaat over milities. Over politieke verkozenen, gesteund door corrupte en gewelddadige politiemannen die gemeenschappen in Rio de Janeiro controleren op een fascistische manier. Als Tropa de Elite 2 over een politicus gaat, dan is het evident dat dit Bolsonaro is, en niet Lula”.

Bron

Foto's: Wesley Amaral/Câmara dos Deputados - YouTube

Source: https://brazilienieuws.com/2022/10/23/bolsonares/