Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Avianca in problemen

door Redactie



De Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Avianca kampt met financiële moeilijkheden en zal mogelijk een gerechtelijk akkoord moeten afsluiten. Verscheidene bronnen weten te melden dat het bedrijf reeds een proces indiende bij de rechtbank in São Paulo, in het geheim. Het zou om een akkoord gaan om het faillissement te vermijden, maar het bedrijf ontkent dat.

Avianca is sinds vorige week het mikpunt van acties tot het terugvorderen van uitgeleende vliegtuigen wegens tekortkomingen bij de betalingen. Na een snelle groei van de maatschappij zijn er plots achterstallen bij de betalingen aan leveranciers en wordt er niet meer aan alle verplichtingen voldaan bij de luchthavens. De schuld bij de luchthavens, zowel publieke als privé, zou bijna R$ 100 miljoen bedragen. Enkel al in Guarulhos (SP) gaat het om R$ 25 miljoen. Een deel van die schuld zou in de jongste dagen betaald zijn.

Alles bij elkaar bestaat het risico dat de maatschappij 11 vliegtuigen terug zou moeten inleveren bij Constitution Aircraft, het equivalent van 18% van hun vloot.

Recentelijk kon Avianca R$ 130,7 miljoen losweken bij de banken ABC, Daycoval, Safra en Fibra, terug te betalen tussen 2018 en 2021. Hiermee stijgt de schuld van het bedrijf tot R$ 306 miljoen. Aan het einde van vorig jaar bedroeg die schuld nog 194 miljoen.

Foto: Avianca Brasil

Source: https://brazilienieuws.online/2018/12/12/avianca-in-problemen/