Aanmelden:


Statistieken

Wie is er online:
Geregistreerde gebruikers: Cunha, Dilma, Progresso

Aantal leden 522
Ons nieuwste lid is Simon Veldman

Blog

Brazilie Nieuws: Aanslag op Bolsonaro (maar niet echt)

door Redactie



Beelden van een aanslag op president Bolsonaro circuleren op de Braziliaanse sociale media. Het gaat duidelijk over opnames in een studio met acteurs. Minister van Justitie Anderson Torres sprak alvast zijn afkeer uit over de eerder bloedige beelden en stuurde de affaire door naar de federale politie voor een onderzoek.

Enkele uren na de tweet van de minister liet Canal Brasil, een televisiekanaal voor abonnee’s met een programmatie die bestaat uit nationale producties, weten dat het om een onafhankelijke productie gaat van directeur Ruy Guerra. Het kanaal bevestigde ook dat de scenes refereren naar de film “A Fúria” die een trilogie vervolledigt, reeds samengesteld uit “Os Fuzis” (1964) en “A Queda” (1976). Canal Brasil maakt deel uit van de groep O Globo maar de media gigant bezit slechts 3,61% van de auteursrechten, komt niet tussen in de werken en was niet op de hoogte van de scene, zo lieten ze weten.

Senator Flávio Bolsonaro, zoon van de president, manifesteerde zich eveneens: “Ze probeerden al eenmaal om Bolsonaro te doden en slaagden daar niet in, en nu leren ze anderen hoe dat te doen”.

Ruy Guerra (90) gaf ook een nota uit waarin hij zich verdedigt, zeggend dat de scene zonder toelating gelekt werd en dat die scene de echte inhoud van de film uit de context haalt. Hij bevestigde ook dat hij pas over die film zal praten zodra hij klaar is, zoals hij altijd al deed. De film zal pas gelanceerd worden op het einde van 2023 en er kan dus geen sprake zijn van haatpraat of fake news om de kiezers te beïnvloeden, aldus Guerra.

Bron

Foto's: Twitter

Source: https://brnieuws.com/2022/07/17/aanslag-op-bolsonaro-maar-niet-echt/